Festival seizoen 2010 in teken van mobile ontwikkelingen

Het festivalseizoen 2010 staat op het punt om van start te gaan. Om de beleving van de festivalbezoekers te versterken zullen er ook dit jaar weer nieuwe technieken worden ingezet. Een aantal toepassingen op de evenementen en festivals die deze zomer zullen worden ingezet, zullen gericht zijn op mobile marketing.
Voorbeelden van evenementmarketing toepassingen zijn:

Bluetooth Marketing
Bluetooth Marketing of Bluecasting wordt tijdens evenementen vaak ingezet. Via Bluetooth kunnen bezoekers eenvoudig en gratis interessante video`s, ringtones of animatie`s ontvangen. Bluetooth Marketing stelt de organisatie in staat om bijvoorbeeld de line-up of een commerciële boodschap te communiceren.

SMS Marketing
SMS geeft een organisator van evenementen meerdere mogelijkheden om interactie met het publiek op te zetten. Zo kan er bijvoorbeeld een prijsvraag (SMS en Win) worden gedaan, maar er kunnen ook SMS Mailings worden verstuurd om het publiek te informeren.
Andere veel toegepaste vormen van communicatie via SMS zijn SMS Voting  (stemmen via SMS) en SMS to Screen (waarbij SMS berichten op schermen getoond worden).

iPhone Applicatie 
Een relatief nieuwe toepassing tijdens evenementen is het inzetten van specifieke iPhone App`s. Specifiek voor de communicatie rondom een evenement wordt er dan een iPhone applicatie ontwikkeld. Via de App kunnen bezoekers bijvoorbeeld de plattegrond raadplegen, details zien over de artiesten etc.

Plaats een reactie